Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bewoners West stemmen op beste besteding van drie ton

9 januari 2019, 16.24 uur · Aangepast 9 januari 2019, 16.34 uur · Foto: Charlie Lou

Stadsdeel West heeft uit 216 inzendingen de beste dertig ideeën gekozen om het stadsdeel groener, duurzamer of diverser te maken. Buurtbewoners kunnen komende weken stemmen op hun favoriete idee. Bedenkers van de populairste ideeën krijgen vervolgens geld van het stadsdeel om hun plannen uit te voeren, mits ze in het vrijgestelde budget van drie ton passen.

Onder de gekozen plannen zijn groene parkeerplekken, plasticvissen voor kinderen en rolstoelschommelen in het Westerpark. Alle gekozen ideeën zijn te vinden op de website van West Begroot!

Lees ook: Drie ton beschikbaar voor ideeën buurtbewoners West

Betrokkenheid
Bestuurslid Jeroen van Berkel (portefeuillehouder Diversiteit en Participatie) is blij met de betrokkenheid die buurtbewoners hebben getoond: 'Ik ben blij met deze dertig plannen en hoop nu dat iedereen gaat stemmen. Het geld is er, en de plannen zijn getoetst op haalbaarheid, dus aan ons ligt het niet.'

Lees ook: Honderden ideeën om West groener, duurzamer en diverser te maken

Deurmat
Bewoners van West kunnen komende dagen een stembiljet op de deurmat verwachten. Vervolgens kunnen zij van 16 januari t/m 13 februari hun stem uitbrengen. Op 15 februari zal het stadsdeel bekend maken welke plannen daadwerkelijk gaan worden uitgevoerd.