Start van hoofdcontent

video

nl

Genomineerden Amsterdammer van het Jaar stellen zich voor

12 januari 2019, 19.39 uur · Aangepast 14 januari 2019, 15.58 uur

Ook dit jaar krijgt een stadgenoot de titel Amsterdammer van het Jaar. De tien genomineerden hebben ieder op zijn of haar eigen manier al jaren veel voor de stad en vooral voor de Amsterdammers betekent. In een pitch op de roltrap van boekhandel Scheltema stellen zij zich voor.

Nienke Algra, Abdelhamid Idrissi, Eric Junge, Peter Reiss, Alice Roegholt, Marieke Samallo, Caroll Sastro, Bianca Tjon a Koy, Selahattin Vural en Paul Willemse zijn allen genomineerd voor de titel: Amsterdammer van het Jaar. Zij hebben zich ingezet voor jongeren in achterstandswijken, eenzame ouderen, gehandicapten, kunst en cultuur, de medische wetenschap of gewoon voor de buurt. 

Wie wordt de Amsterdammer van 2018? 
De Stichting Amsterdammer van het Jaar organiseert het evenement voor de veertiende keer. De jaarlijkse verkiezing heeft als doel om actief burgerschap aan te moedigen. Amsterdammers die zich op een bijzondere manier inzetten voor de stad, maken kans. 

Er kan nog tot 19 januari gestemd worden, ga hiervoor naar AmsterdammervanhetJaar.nl. De dag daarna, op zondag 20 januari, wordt de winnaar bekendgemaakt. De verkiezing kunt u bijwonen vanaf 15.00 uur in het Internationaal Theater Amsterdam op het Leidseplein. Er zijn nog kaarten. Met een stadpas is de toegang gratis.

AT5 is op zondag 20 januari uiteraard aanwezig bij de verkiezing Amsterdammer van het Jaar. Een verslag hiervan is die avond te zien op televisie en op AT5.nl.