Start van hoofdcontent

112

nl

Bestuurder taxi rijdt door na aanrijding met 9-jarig meisje

17 januari 2019, 09.31 uur · Aangepast 17 januari 2019, 10.38 uur

Op de kruising van de Admiraal de Ruijterweg met de Jan van Galenstraat is vanochtend rond 8.30 uur een aanrijding geweest tussen een auto en een 9-jarig meisje dat daar liep. De bestuurder van het voertuig is na de aanrijding doorgereden.

De politie vermoedt dat het om een taxi gaat omdat de auto een blauw kenteken had. Of de bestuurder er bewust vandoor is gegaan kan de politie niet zeggen. Zij hebben het kenteken van de auto en zijn er nu naar op zoek. Het 9-jarige meisje is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. 

Vlak voor het ongeluk had de chauffeur ook al een aanrijding met een fietser op dezelfde plek. Deze fietser is daarbij niet gewond geraakt. Door de aanrijding moesten bus 18 en tram 19 tijdelijk omrijden. 

Bij aanrijding personenauto met blauwe kentekenplaten en 9j. meisje (gewond) is de bestuurder niet ter plaatse gebleven. Kenteken is bij de politie bekend, we zijn naarstig op zoek naar deze grijze Toyota Prius. Kruising Adm. de Ruijterweg en J. v. Galenstraat #Amsterdam 08.30 u.

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) 17 januari 2019