Start van hoofdcontent

Achtergrond

nl

Van jungle tot successchool: directeur Calvijn College neemt afscheid

23 januari 2019, 09.08 uur

Volgende week neemt Jolanda Hogewind na negen jaar afscheid als directeur van het Calvijn College in Nieuw-West. Het waren intensieve jaren waarin ze met haar team de school transformeerde van een behoorlijk verwaarloosde organisatie waarin zowel veel leerlingen als docenten het spoor bijster waren, naar één van de meest succesvolle scholen van de stad.

Onder leiding van Hogewind staat het Calvijn niet langer bekend als school met pepperspray-, diefstal- of andere geweldsincidenten, maar werd het een school waar leerlingen trots rondlopen en les krijgen van docenten die het beste uit ze proberen te halen. Hoe ging Hogewind te werk? We spraken met haar, maar ook met oud-docent Sofyan Mbarki, wethouder van Onderwijs Marjolein Moorman en een aantal leerlingen. 

Ongelooflijke prestatie
'Ik vind het een ongelooflijke prestatie die Jolanda Hogewind heeft neergezet in de afgelopen jaren', zegt onderwijswethouder Marjolein Moorman. 'Leerlingen krijgen daar het onderwijs dat ze verdienen.'

De wethouder roemt daarnaast de zogeheten Vakmanschapsroute die de school biedt. VMBO-basisleerlingen kunnen op het Calvijn binnen de school een MBO-2 diploma halen, waardoor leerlingen met een hoger diploma de school verlaten. Ze kunnen zo makkelijker doorleren op een hoger niveau en het maakt de kans op tussentijdse uitval kleiner. 

Bekijk hier de reactie van Marjolein Moorman: