Start van hoofdcontent

Stad

nl

American Hotel verandert naam in Hard Rock Hotel

30 januari 2019, 09.33 uur · Aangepast 30 januari 2019, 10.24 uur · Foto: Google StreetView

Het luxueuze American Hotel aan het Leidseplein gooit het roer flink om. Vanaf 2020 verandert het de naam in Hard Rock Hotel met bijbehorende rock 'n roll-sfeer.

Die opvallende metamorfose maakte de eigenaar vanochtend bekend. Opvallend is dat het personeel van het American Hotel zelf nog niet op de hoogte is en overvallen reageert op het nieuws. Het beroemde Café Americain met de iconische leestafel blijft wel bestaan.

Na de verandering in april 2020 heet het hotel officieel Hard Rock Hotel Amsterdam American. Het is het eerste Hard Rock Hotel in Nederland. Net als de Hard Rock Cafés zijn de 27 hotelvarianten van het merk wereldwijd te vinden.

Interieur
Het is niet zo dat het Jugendstil-hotel nu opeens een Las Vegas-achtig interieur krijgt. Het interieur blijft intact of zelfs teruggebracht naar de oorspronkelijke staat. Wel komen er rock 'n roll-memorabilia als versiering.

Het American Hotel is in handen van de Eden Hotels-groep. Eigenaar Léon Dijkstra zegt blij te zijn met het Hard Rock Hotel als partner: 'Met pop-rocktempels Paradiso en Melkweg om de hoek, ontvangt het American Hotel al jaren artiesten en muzikanten uit de hele wereld. Daarom was het voor ons een logische beslissing om Hard Rock Hotels naar het "muziekplein" van Amsterdam te brengen.'