Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Vijf meter hoog laserkunstwerk onthuld tijdens beurs in de RAI

4 februari 2019, 18.30 uur · Aangepast 5 februari 2019, 07.33 uur · Foto: Bart Kresa Studio

De Poolse kunstenaar Bart Kresa debuteert met zijn nieuwe werk 'Sviatovid' morgen tijdens ISE, een vakbeurs voor multimediaprofessionals in de RAI.

Het kunstwerk is een vijf meter hoog projectiesculptuur dat beschenen wordt door lasers. Er worden steeds verschillende designs, die variëren in kleur en patroon, op het oppervlak geprojecteerd. Op die manier lijkt het beeld te bewegen. Sviatovid volgt na een eerder kunstwerk van Kresa: Shogyo Mujo, een enorme beprojecteerde schedel.

Projectie op spaceshuttle 
Bart Kresa heeft in zijn carrière verschillende projection mapping kunstwerken gemaakt. Zo heeft hij bijvoorbeeld werken gecreëerd voor het premièrefeest van de serie Game of Thrones en mocht hij een kunstwerk projecteren op de Endeavour spaceshuttle van NASA.

Lees ook: Achtbanen en klimtoestellen in RAI: grootste editie ooit voor pretparkbeurs 

Design op gevel
Naast de première van 'Sviatovid' zal er tijdens ISE nog een kunstwerk worden getoond. Op de gevel van het nhow Amsterdam RAI hotel, dat nu in aanbouw is, zal een ander projection mapping design worden geprojecteerd. Dat design is speciaal voor de beurs ontworpen.