Start van hoofdcontent

Stad

nl

Sonarapparatuur ingezet bij zoekactie naar vermiste Connor

6 februari 2019, 11.20 uur · Aangepast 6 februari 2019, 11.58 uur

De Amsterdamse Reddingsbrigade, het Ierse Community Rescue Service-team (CRS) en de politie gaan vanmiddag zoeken naar de 39-jarige Connor James Murphy. De Ier wordt sinds 13 januari vermist.

Met behulp van sonarapparatuur wordt vanmiddag in het water gezocht bij de Oudeschans, de plek waar hij voor het laatst is gezien. Daarbij wordt gebruik gemaakt van geluid om onder water te kunnen navigeren of om andere voorwerpen in het water te lokaliseren. Voor de zoekactie komt het Noord-Ierse CRS-team vrijwillig naar Nederland om mee te zoeken. Ook de Amsterdamse Reddingsbrigade heeft materiaal en mensen ter beschikking gesteld om te helpen. 

Lees ook: Familie Ierse Connor ten einde raad: 'We willen hem gewoon vinden'

Vermist
Op 13 januari werd Connor voor het laatst gezien. Volgens een vriend van hem verliet hij rond één uur 's nachts een feestje bij de Oudeschans en is er daarna niets meer van hem vernomen. Zijn familie, twee zussen en een broer, kwamen eerder al naar Nederland om hun broer te zoeken. Tot nu toe zonder resultaat. 

Connor heeft kort rood/bruin haar en groen/blauwe ogen. Hij droeg een blauwe spijkerbroek, een grijze hoodie, een gekleurde pet en een blauw/geel Puma-schoudertasje. Mensen die informatie hebben over zijn vermissing kunnen contact opnemen met de politie.