Start van hoofdcontent

112

nl

Politie schiet man neer bij De Nederlandsche Bank

6 februari 2019, 19.32 uur · Aangepast 6 februari 2019, 21.49 uur · Foto: Dennis Brandsma Fotografie

Bij De Nederlandsche Bank aan Westeinde hebben agenten rond 19.15 uur meerdere keren op een man geschoten. Hij heeft de schietpartij niet overleefd.

Een omstander laat aan AT5 weten ongeveer twintig schoten te hebben gehoord. De politie was massaal aanwezig. Ook werden er drie ambulances en een traumateam opgeroepen. 

Foto
Een andere omstander heeft het slachtoffer gefotografeerd. Meerdere agenten staan om hem heen. Ambulancepersoneel is op die foto nog niet te zien, maar op videobeelden die later gemaakt zijn staan ze wel. Ze zijn inmiddels vertrokken, het slachtoffer ligt nog bij de bank.

Bij het tankstation aan de Gooiseweg werd volgens omstanders een auto klemgereden, de inzittenden zouden zijn aangehouden. De politie liet later op de avond weten dat dat niet te maken had met de schietpartij bij De Nederlandsche Bank.

Ook zouden trams worden tegengehouden, reizigers zouden niet mogen uitstappen.

Veertig agenten
'Er stonden ongeveer veertig agenten en zo'n twintig tot dertig politieauto's', zegt een getuige tegen AT5. 'Zelfs gepantserde voertuigen, van die SUV's met blauwe lampen erop. De hele straat was afgezet en ook er tegenover is alles afgezet.' 

Ook een arrestatieteam werd opgeroepen: