Start van hoofdcontent

112

nl

Slachtoffer schietpartij IJburg is 43-jarige man

7 februari 2019, 10.18 uur · Aangepast 7 februari 2019, 13.12 uur · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

De man die gisteravond gewond is geraakt bij een schietpartij aan de George Sliekerkade is een 43-jarige man. Hij werd gewond op straat gevonden en is naar het ziekenhuis gebracht.

De schietpartij vond rond 23.30 uur plaats. Al snel kwamen er meldingen binnen bij de politie dat er harde knallen waren gehoord en dat er een man op straat lag te schreeuwen. Getuigen hebben vervolgens gezien dat twee verdachten er op een scooter vandoor zijn gegaan in de richting van winkelcentrum IJburg. 

Lees ook: Man neergeschoten op IJburg, verdachten vluchten op scooter

De politie is na het incident meteen een onderzoek gestart en heeft daarbij op de locatie meerder kogelhulzen gevonden. Wat er precies is gebeurd wordt nog onderzocht. De politie is dan ook op zoek naar getuigen die iets hebben gezien. 

Voor de buurt was het wel even schrikken dat er werd geschoten. 'Wij waren bijna aan het slapen, toen mijn man de schoten hoorde. De honden begonnen ook te blaffen. En we hoorden mensen gillen en schreeuwen: bel 112! Ik woon al jaren op IJburg en dit is nog nooit gebeurd', aldus een bewoonster. 

AT5