Start van hoofdcontent

112

nl

Yassine Abdellaoui doet aangifte van schietpartij IJburg

8 februari 2019, 17.09 uur · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

Ex-profvoetballer Yassine Abdellaoui, die woensdagavond gewond raakte bij een schietpartij op IJburg, doet één dezer dagen aangifte bij de politie. Dit laat een politiewoordvoerder weten. Het is nog onduidelijk of de schietpartij een gerichte actie was of dat hij per vergissing werd geraakt.

De 43-jarige Abdellaoui werd woensdag rond 23.30 uur bij de schietpartij in zijn been geraakt. Na het incident gingen er twee mannen op een zwarte scooter vandoor. 

Lees ook: Zwarte brommer nieuw aanknopingspunt in onderzoek schietpartij IJburg

Volgens zijn advocaat heeft Adbellaoui geen idee waarom of door wie hij is beschoten. Berichten dat de schietpartij een gerichte actie zou zijn, worden met klem tegengesproken door zijn advocaat Sanne Schuurman. 'Hij is niet beschoten op een plek waarvan je zou verwachten dat hij er op dat moment zou zijn. Hij was toevallig op die plek. Als hij voor zijn woning beschoten was, dan zou het wat anders zijn.'

Lees ook: 'Slachtoffer schietpartij IJburg is oud-profvoetballer Abdellaoui'

De politie houdt alle scenario's open. 'Alles wordt nog onderzocht. Zowel of het een gerichte actie is geweest, of een vergissing. Dus wij komen alsnog graag in contact met mensen die iets weten', zegt een woordvoerder tegen AT5.

Lees ook: Man neergeschoten op IJburg, verdachten vluchten op scooter

Abdellaoui ligt nog steeds in het ziekenhuis en wordt momenteel nog geopereerd aan zijn been.