112

NL
V

Dode man onder ijs: politie zoekt jaren later nog steeds naar aanwijzingen

10 februari 2019, 13.00 uur

Na een vermissing van anderhalf jaar werd op 6 januari 1997 het levenloze lichaam van Hayrettin Sahin gevonden. In de Ringvaart van Zwanenburg deden twee schaatsers een bizarre vondst van het lichaam van de 35-jarige Sahin. De zaak werd nooit opgelost en is daarom opgenomen in de coldcasekalender van 2019.

De Amsterdammer Hayrettin Sahin werd op 17 september 1995 als vermist opgegeven. Hayrettin woonde samen met zijn vrouw, drie zonen en een pasgeboren dochtertje aan de Reina Prinsen Geerligsstraat in Slotermeer. Op het moment dat hij vermist raakte was hij pachter van een café aan het Marnixplantsoen.

Lees ook: Mogelijk dna-verwantschapsonderzoek in 26 jaar oude coldcase

Hij werd voor het laatst gezien op 14 september 1995 rond vijf uur in de middag. Op dat moment reed hij weg in de geleende auto van zijn broer. Drie dagen hierna besluit zijn broer Hayrettin als vermist op te geven.

Door dit soort zaken zoveel jaar na dato weer onder de aandacht te brengen, hoopt de politie de zaak alsnog op te kunnen lossen. 'De nabestaanden leven al meer dan twintig jaar in onzekerheid over wat er met hun echtgenoot en vader is gebeurd. Wij hopen daar alsnog antwoord op te krijgen', zegt een woordvoerder van de politie in het AT5-programma Bureau 020.

Coldcasekalender
Voor het derde jaar op rij brengt de politie een coldcasekalendar uit. Rechercheurs brengen daarmee langlopende onopgeloste zaken opnieuw onder de aandacht, hopend op een doorbraak. De kalender met coldcases werd in 2017 voor het eerst verspreid in gevangenissen. Elke kalender bevat 52 coldcases, voor elke week één.