Stad

Scooterrijder rijdt stafford Blue aan en gaat ervandoor: 'Ze zakte direct in elkaar'

11 februari 2019, 12.00 uur · Aangepast 11 februari 2019, 14.52 uur

Politie Amsterdam Gaasperdam
Politie Amsterdam Gaasperdam

Afgelopen weekend schrok de vriend van Naomi zich rot toen zijn stafford van anderhalf werd aangereden door een scooter. Maar in plaats van te stoppen en te kijken hoe het met het beestje was, reed de wegpiraat door.

Het gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag in Zuidoost. Toen de vriend van Naomi haar hond Blue rond 00.15 uur nog even uitliet langs de Stekkenbergweg, ter hoogte van de Praxis, kwam er een zwarte snorscooter aan. 'Die scooter reed haar aan. De scooterrijder zelf viel niet, maar reed wel gewoon door', zegt Naomi. Of het een man of vrouw was, kon haar vriend niet zien.

'Zakte in elkaar'
'M'n vriend belde me en ik ben er meteen naartoe gegaan. Toen ik aankwam zakte ze eigenlijk meteen in elkaar. We zijn snel naar de dierenarts gegaan.' Naast een paar flinke wonden op onder andere haar hoofd en rug, vertelde de dierenarts dat ze een klaplong heeft overgehouden aan de klap. 'Ze moet zuurstof toegediend krijgen.'

Dankzij politie-agenten die toevallig voorbij reden, kon Blue snel naar de dierenarts worden vervoerd. De politie plaatste ook een oproep met foto's op Facebook.

'Ik dacht dat ze dood zou gaan'
Naomi is er duidelijk nog overstuur van. 'Ik had echt stress, ik dacht dat ze dood zou gaan.' Vanmiddag zoekt ze Blue weer op bij de dierenarts en ze denkt dat het goed komt met de hond. Tot die tijd hoopt ze dat de man of vrouw op de snorscooter spijt krijgt en zich alsnog meldt.

Getuigen kunnen zich melden bij de politie.