Start van hoofdcontent

112

NL
V

Zwaar vuurwerk afgestoken bij hotel Real Madrid-spelers: vier aanhoudingen

13 februari 2019, 08.28 uur · Aangepast 13 februari 2019, 09.49 uur · Foto: F-side

Bij het Okura Hotel aan de Jozef Israëlskade, waar de selectie van Real Madrid overnacht, is vannacht twee keer zwaar vuurwerk afgestoken. Er zijn vier verdachten opgepakt.

Dat laten meerdere omwonenden weten aan AT5. Ze werden rond 2.00 uur en 3.30 uur wakker door een serie knallen. Het geluid was zo hard, dat de alarmen van geparkeerde scooters afgingen. 

'Er werden zeker twintig zware vuurwerkbommen afgestoken', zegt een van de buurtbewoners over de eerste serie knallen. 'Ik kon zien dat de lichten van veel hotelkamers aangingen. Actie geslaagd! Ik ben wel erg voor Ajax, dus moest er wel om lachen. Dit is anders nooit.'

Lees ook: Fans van Real Madrid bij het Okura: 'Sergio Ramos is de man die mij beroert'

Van de tweede serie zijn verschillende video's gemaakt. Op de beelden is te zien dat er vuurpijlen richting het hotel worden geschoten.

Ajax speelt vanavond tegen Real Madrid in de Arena. Het vuurwerk is vermoedelijk door fans van Ajax afgestoken om de spelers wakker te maken. De F-Side heeft een video van de actie op Twitter gezet:

AT5

De politie bevestigt dat er vannacht vuurwerk is afgestoken. 'Rond half vier hebben we vier mensen aangehouden vanwege het afsteken van zwaar vuurwerk', zegt een woordvoerder. Vanwege privacy-overwegingen wil ze niet zeggen of het Ajax-supporters zijn. 'Wel kan ik zeggen dat het Nederlanders zijn.'

Video: Bart