Start van hoofdcontent

Stad

nl

Halsema maakt Landsmeer boos met verhuizing stadsnomaden naar Noord

18 februari 2019, 12.22 uur · Aangepast 18 februari 2019, 14.34 uur

De burgemeester van Landsmeer, Anne Lize van der Stoel, is niet te spreken over de manier waarop burgemeester Femke Halsema omgaat met de stadsnomaden. Halsema wil ze huisvesten vlakbij de gemeentegrens van Landsmeer, maar die gemeente wist daar niks vanaf.

'Uw besluit heeft voor enige onrust gezorgd onder de Landsmeerse bevolking', schrijft Van der Stoel aan Halsema. Ze zegt via de media te hebben vernomen dat Halsema de stadsnomaden in de Kadoelen wil huisvesten, dat vrijwel tegen Landsmeer aanligt.

Wél contact hebben
Ze wil dat Halsema het Landsmeerse college voortaan wél informatie geeft over besluiten die de inwoners van Landsmeer kunnen raken. Alleen dan kan dit soort onrust worden voorkomen, schrijft Van der Stoel. 'In dit licht zou het verstandig zijn over de uitvoering van uw besluit met ons contact te hebben.'

Lees ook: Buurt schrikt van plotselinge plek voor stadsnomaden in Noord

Vanaf eind maart kan de groep stadsnomaden terecht op een nog niet gebruikt deel van het tennispark Kadoelen in Noord. Ze blijven daar twee jaar en gaan daarna weer verder.

Meer onrust
De aankondiging heeft niet alleen voor onrust gezorgd in Landsmeer. Ook Volkstuinpark de Bongerd is niet te spreken over de beslissing. 'Dit zijn naar ons weten gasten die zich nergens ene reet van aan trekken', zei bestuurslid Bert Talboo eerder tegen AT5.