Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax overweegt rechtszaak tegen KNVB: 'Ze verschuilen zich achter Aboutaleb'

20 februari 2019, 14.53 uur · Foto: Gijsbert

Ajax is het er niet mee eens dat er geen supporters mee mogen naar De Kuip voor de halve finale van de KNVB Beker. De club overweegt een rechtszaak tegen de KNVB.

Volgende week speelt Ajax uit tegen Feyenoord. Het is de strijd om een plekje in de finale van de KNVB Beker. Zoals het er nu naar uitziet, moet Ajax het doen zonder supporters. Feyenoord stelt geen kaarten beschikbaar voor het uitpubliek. 'Dat Ajax geen kaarten van Feyenoord krijgt, is extra prangend omdat bij de bekerwedstrijd Feyenoord al een thuisvoordeel heeft doordat het om slechts één wedstrijd gaat', zegt een woordvoerder van Ajax tegen AT5.

Lees ook: Ajax tegen Feyenoord in de halve finale van KNVB Beker

'Wij hebben eerder formeel bezwaar aangetekend bij de KNVB, dat is afgewezen', zegt de woordvoerder. 'De KNVB heeft het bezwaar van Ajax terzijde geschoven en zich achter de burgemeester van Rotterdam verscholen. Deze eist een "gezamenlijk plan". Doordat Feyenoord niet aan dat plan meewerkt en de KNVB die impasse niet doorbreekt, moet Ajax zonder haar supporters in Rotterdam spelen.'

Rechtszaak
Omdat Feyenoord, de KNVB en burgemeester Ahmed Aboutaleb niet meewerken aan een eerlijk duel, overweegt Ajax een gang naar de rechter. Of er echt een rechtszaak komt is nog de vraag. 'Wij gaan nu eerst met het bestuur betaald voetbal verder om de tafel om de beslissing te betwisten en te kijken hoe dit in de toekomst beter kan. Afhankelijk van de uitkomst van dat overleg, zullen we zien of we nog naar de rechter gaan.'

Ajax en Feyenoord spelen De Klassieker nu al jaren zonder uitpubliek, omdat de ontmoetingen in het verleden supportersgeweld tot gevolg hadden. In de competitie hebben de clubs dus allebei één keer het volle thuisvoordeel. In de KNVB Beker is er echter geen thuis- en uitwedstrijd, maar slechts één allesbeslissend duel.