Start van hoofdcontent

112

nl

Jongen (14) bij Sloterplas beroofd van zijn smartphone

21 februari 2019, 11.17 uur

Afgelopen zondag hebben twee jongens in het Sloterpark de mobiele telefoon van een andere jongen gestolen. Getuigen van de beroving worden nu opgeroepen om zich te melden bij de politie.

Het tweetal greep de 14-jarige nabij het Sloterparkbad in zijn nek en werkte hem vervolgens naar de grond. De jongen was op dat moment aan het bellen met een vriend. Nadat hij op de grond was gegooid, gingen de daders er met zijn telefoon rennend vandoor. Het slachtoffer bleef met lichte verwondingen achter.

De recherche is nu op zoek naar getuigen die iets van de diefstal, die afgelopen zondag plaatsvond tussen 17.30 en 17.45 uur, hebben gezien. De verdachten zijn twee jongens van zo'n 1.85 à 1.90 meter lang, die tussen de 16 en 19 jaar oud worden geschat. Een uitgebreide beschrijving van de twee verdachten is hier te vinden.

Rond de Sloterplas gebeuren de laatste tijd vaker incidenten. Eerder werd er al geklaagd over het hoge aantal aanrandingen bij onder meer hardloopsters. De politie wil daar nu vrouwelijke politieagenten inzetten die in burger rond de Sloterplas wandelen, om aanranders op heterdaad te kunnen pakken.