Start van hoofdcontent

112

nl

Bejaarde dame (76) thuis overvallen; verwondingen te ernstig om nog zelfstandig te wonen

22 februari 2019, 07.00 uur

Een 76-jarige vrouw is eind vorige maand op gewelddadige wijze beroofd in haar eigen huis in Osdorp. Het slachtoffer is zo ernstig gewond geraakt, dat ze niet meer zelfstandig kan wonen.

De vrouw is op woensdag 30 januari thuis in haar woning aan Langswater als er bij haar wordt aangebeld. Ze verwacht iemand van de thuiszorg, dus zonder erbij na te denken doet ze open.

Waardevolle spullen
Vrijwel direct stormen twee mannen haar appartement in. Ze wordt meteen tegen de grond gewerkt. De woningovervallers zijn op zoek naar waardevolle spullen en geld, maar dat heeft de vrouw niet in huis. De twee mannen doorzoeken haar woning en gaan er uiteindelijk met haar portemonnee vandoor. 

Slachtoffer kan niet meer zelfstandig wonen
'Deze mevrouw is zeer ernstig gewond geraakt bij de overval. Vooral aan haar schouder. Ze heeft daar echt zeer ernstig letsel aan opgelopen, waardoor ze niet meer in staat is om zelfstandig te kunnen wonen, dus ze verblijft op dit moment in een verzorgingstehuis. En het is maar de vraag hoe en of zij volledig zal herstellen', aldus politiewoordvoerder Esther Izaks in het AT5-programma Bureau 020

Zwarte Seat
De politie is op zoek naar twee verdachten. Het gaat om twee mannen die kwamen aanrijden in een zwarte Seat. Een van hen ziet kans het complex binnen te komen, omdat een andere bewoner nietsvermoedend via het trapgat het appartementengebouw verlaat. De eerste woningovervaller opent later de deur voor de tweede. Volgens het slachtoffer spraken de mannen Nederlands tegen haar met een buitenlands accent.