Start van hoofdcontent

Stad

nl

Reuze schaakbord geplaatst in West op initiatief van bewoners

23 februari 2019, 17.54 uur

Op het van Beuningenplein in West is een gigantisch schaakboord aangelegd. Dit gebeurde op initiatief van bewoners, die een petitie startten op Facebook.

Het schaakbord is van hetzelfde formaat als het bekende schaakbord op het Max Euweplein. Gister werden ook de schaakstukken afgeleverd op het plein. 'Nu kunnen we lekker gaan schaken!', zegt initiatiefnemer Joost van Hienen. 

Van Hienen besloot de Petitie te starten met zijn buurman Pieter Siegel. 'Er is best veel mogelijk is Amsterdam. Ik raad dit iedereen aan: maak een mooi plan als je iets wil, schrijf het uit en zorg dat je het ergens kan pitchen. Hier zijn namelijk budgetten voor', zegt hij. 

Schaakmat
Nadat de stukken arriveerde, duurde het niet lang voordat kinderen uit de buurt zich aan een potje waagde en de eerste 'schaakmat' over het plein klonk. 'Ik vind het leuk om over een spel na te denken', vertelt één van hen. 

Van Hienen: 'We hopen dat het een door de buurt gedragen spel wordt en dat door dit spel mensen samenkomen, die dat normaal gesproken niet doen. Dat lijkt mij verschrikkelijk mooi'.