Stad

Makelaar ziet gat in de markt: bijna 20.000 euro voor een Biro-parkeerplaats

26 februari 2019, 20.15 uur

Whatsapp

De Amsterdamse makelaar Michael Wielinga is begonnen met het aanbieden van 'Biro parkeerplekken'. Hij zegt daarmee in te spelen op een mogelijk 'stoep-parkeerverbod' voor Biro's dat nu in de maak is.

Een week geleden plaatste Wielinga een advertentie op vastgoedsite Funda. Het gaat om twee parkeerplaatsen, die eigenlijk bedoeld zijn voor motoren, in een ondergrondse garage aan de Eerste Constantijn Huygensstraat in Oud-West. 

Lees ook: Rechter oordeelt: elektrische Biro's niet langer op de stoep

Eind januari oordeelde de rechter dat de Biro geen gehandicaptenvoertuig is en dus niet zomaar op de stoep mag parkeren. De gemeente buigt zich momenteel over nieuwe regelgeving, wat zou kunnen betekenen dat bezitters van de elektrische wagentjes straks gewoon parkeergeld moeten betalen.

'Met het aanstaande verbod om met Biro's op de stoep te parkeren, denk ik dat er alleen maar meer behoefte komt aan parkeerplekken voor de Biro', vertelt Wielinga aan AT5

Voordeel
De aanschaf van een Biro-parkeerplek kost niet niks. Wielinga biedt de plekken aan voor 19.500 euro, los daarvan moet er ook nog eens 32 euro per maand aan service kosten opgehoest worden. Maar volgens de makelaar 'haal je het voordeel er snel uit'.

Wielinga: 'Mensen zullen niet zo snel een parkeervergunning aanvragen voor de Biro, die hebben ze nodig voor de auto. Als je dan geen eigen parkeerplek hebt, moet je dus zes euro per uur gaan betalen.'

Lees ook: Biro-dealer noemt parkeergedrag Biro-gebruikers 'niet optimaal'

Wielinga kreeg sinds de advertentie online staat drie reacties van geïnteresseerden met wie hij volgende week de plekken gaat bezichtigen. 'Mensen zijn tot nu toe aangenaam verrast en vinden het leuk', zegt hij. Als de vraag aanhoudt, denkt hij eraan om meer parkeerplekken voor de Biro op de markt te brengen. 

Whatsapp