Start van hoofdcontent

112

nl

Frank Paauw nieuwe hoofdcommissaris Amsterdamse politie

27 februari 2019, 12.59 uur

Het was in de wandelgangen al even bekend, maar het is nu ook officieel: Frank Paauw is per 1 mei de nieuwe hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie.

Hij volgt Pieter-Jaap Aalbersberg op, die begin deze maand is begonnen als Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

De 60-jarige Paauw begon in 1986 bij de politie in Den Haag als inspecteur. Sinds 2010 was hij politiechef in Rotterdam. In die laatste stad was hij van 1999 tot 2003 ook al chef van het district Feijenoord-Ridderster.

'Bloedend hart'
Paauw gaf de afgelopen jaren leiding aan een korps met ruim 6000 politiemensen in een regio met 1,75 miljoen inwoners en 25 gemeenten. De nieuwe hoofdcommissaris noemt zijn nieuwe baan 'een hele bijzondere uitdaging.' Tegelijkertijd zegt hij: 'Ik verlaat Rotterdam met een bloedend hart, maar ik heb ontzettend veel zin om in de eenheid Amsterdam aan de slag te gaan en met de collega's kennis te maken.'

Halsema verheugd
'De regioburgemeesters van de eenheid Amsterdam krijgen een ervaren en daadkrachtige korpschef. Hij weet goed om te gaan met de krapte in capaciteit van het politiekorps. Frank Paauw heeft in Rotterdam laten zien onder spanning kalm en verbindend te opereren. Ik kijk uit naar een de nieuwe samenwerking', laat burgemeester Halsema in een reactie weten. 

'Betrouwbare teamspeler'
Ook hoofdofficier Nicole Zandee kijkt uit naar de komst van Paauw naar Amsterdam. 'Hij heeft in Rotterdam laten zien dat hij met een menselijke benadering een grote organisatie kan aansturen. Paauw is een zeer ervaren en betrokken politieman en een betrouwbare teamspeler dus ik verheug me ook binnen de driehoek op een goede samenwerking', aldus Zandee.