Start van hoofdcontent

Stad

nl

13.750 euro per vierkante meter voor appartement Vondelpark

27 februari 2019, 13.46 uur · Aangepast 27 februari 2019, 14.34 uur · Foto: Google Streetview

Dat de huizenprijzen de pan uit rijzen, weet elke Amsterdammer. Gemiddeld betaal je al 5000 euro per vierkante meter in de stad. Maar bij het aanbieden van een appartement in de Vossiusstraat gaat de verkoper nog net weer een stapje verder.

De woning van 200 vierkante meter staat te koop voor bijna 3 miljoen euro. Per vierkante meter komt dat neer op 13.750 euro. Uiteraard speelt de ligging daarbij wel mee: het appartement is gelegen aan het Vondelpark.  De woonkamer, voorzien van zes openslaande deuren, biedt dan ook uitzicht op het park.

Lees ook: Rijtjeshuis te koop voor 6,6 miljoen euro

Overige voorzieningen zijn een nieuwe open keuken, een ruime bijkeuken, twee badkamers, een gastentoilet en twee slaapkamers. Bovendien is er een berging aanwezig onder het gebouw. 

Extra geld voor parkeren
Zelfs parkeren is mogelijk, daarvoor kan de bewoner gebruikmaken van een intern parkeersysteem. Maar het lidmaatschaprecht om een auto bij het huis neer te zetten kost wel wat. Daarvoor moeten de nieuwe bewoners maar liefst 150.000 euro extra ophoesten.

Lees ook: Duurste vierkante meter koopwoning tot nu toe; 12.500 euro om je stoel neer te zetten

Voor wie daardoor nog niet helemaal overtuigd is over de koop, weet de makelaar nog wel een voordeel op te noemen. 'Schiphol is op slechts 20 autominuten verwijderd', zo wordt de woning aangeprezen.