Ajax walst over Feyenoord heen en mag opnieuw naar De Kuip voor bekerfinale

27 februari 2019, 22.35 uur · Aangepast 28 februari 2019, 11.34 uur

Na het recent ontvangen pak slaag in De Kuip, had Ajax vanavond geen kind aan Feyenoord. In Rotterdam werd eenvoudig met 0-3 gewonnen. En dat betekent dat Ajax op 5 mei opnieuw naar De Kuip mag, ditmaal voor de bekerfinale.

De ploeg van trainer Erik ten Hag begon nog wel moeizaam aan de wedstrijd. Feyenoord zette vanaf minuut één flink druk op de opbouw van Ajax en via een aantal counters was de ploeg van Van Bronckhorst gevaarlijk. Zo schoot Larsson naast Onana op de paal en blokkeerde Matthijs de Ligt een gevaarlijke inzet van Van Persie.

Snoeiharde kopbal
Na een kwartier wist Ajax wat op te krabbelen en ging een inzet van Van de Beek via een Feyenoord-been over. Een schot van Hakim Ziyech ging in de 25e minuut net naast. Een kwartier later werd een inzet van Ziyech aangeraakt en kaatste de bal via de paal, net niet in het doel van Feyenoord. Eén minuut voor rust was het wel raak. Een onterecht gegeven corner werd door De Ligt snoeihard achter Vermeer gekopt: 0-1 voor Ajax.

Vier minuten na rust kwam Ajax op 0-2. Een corner werd slecht verwerkt door Feyenoord en na een paar kopballen over en weer kon Tagliafico binnenschieten. In de 65e minuut kon Van de Beek een bliksemsnelle Ajax-aanval succesvol afronden: 0-3. Ajax controleerde de wedstrijd daarna tot het eind.

Willem II of AZ?
Wie de tegenstander wordt van Ajax in de bekerfinale wordt donderdagavond duidelijk. Dan nemen Willem II en AZ het tegen elkaar op in Tilburg. In 2014 stond Ajax voor het laatst in de finale van de KNVB Beker, toen werd er jammerlijk verloren (5-1) van PEC Zwolle.