Start van hoofdcontent

112

nl

Gedenktegel en bloemen voor doodgestoken Roderick Leta (29)

28 februari 2019, 11.28 uur · Aangepast 28 februari 2019, 14.54 uur

Op de plek waar begin dit jaar de 29-jarige Roderick Leta werd doodgestoken, zijn een gedenksteen en bloemen neergelegd. Waarom Leta het slachtoffer was van de steekpartij is nog steeds een raadsel.

Zondag 13 januari vond rond 19.15 uur de steekpartij plaats in de Van Reigersbergenstraat in West. Daarbij wordt Leta meerdere malen gestoken. Hij wordt meteen naar het ziekenhuis gebracht waar hij niet veel later op de avond overlijdt. 

Lees ook: Slachtoffer (29) overleden na steekpartij in West, verdachte (31) aangehouden

Vanaf dat moment is het een groot raadsel voor de nabestaanden van Leta waarom hij het slachtoffer is geworden van deze steekpartij. 'Hij was niet kwaadaardig en deed geen foute dingen. Als je die dingen niet doet, hoe kan dit je dan overkomen? En toen dacht ik; dit kan niet waar zijn', vertelde vriend Joey aan AT5. 

Lees ook: Waarom is Roderick Leta (29) doodgestoken? Politie zoekt informatie

Ook de politie tast in die fase nog in het duister en doet een uitgebreide getuigenoproep. In de dagen na de steekpartij worden twee mensen aangehouden, maar één van hen wordt al snel weer vrijgelaten. 

Lees ook: Vriend doodgestoken Roderick Leta vol ongeloof: 'Extreem onterecht'

Het Openbaar Ministerie (OM) laat in een reactie weten dat de andere persoon nog steeds vast zit. Op 1 februari is deze verdachte voor de raadkamer gebracht waar is besloten dat hij nog 90 dagen vast blijft zitten. Eind april wordt de eerste pro forma zitting verwacht. Over het eventuele motief kan het OM nog niets zeggen.