Cultuur

Oud-AT5'er Nadia Moussaid nummer 1 Kleurrijke Top 100

28 februari 2019, 20.20 uur · Aangepast 28 februari 2019, 22.51 uur

Whatsapp

Nadia Moussaid heeft de landelijke wedstrijd in de categorie Media gewonnen. Ze oogstte deze zomer veel lof toen ze de zwangere Eva Jinek verving in haar talkshow Laat op 1.

Volgens de jury is de presentatrice en journalist een rolmodel voor een nieuwe generatie van gekleurde vrouwen in de media, en "de personificatie van talent, vrouwelijk leiderschap, intellect en verbinding.". 

Bij AT5 presenteerde Nadia Moussaid tussen 2012 en 2013 onder andere opinieprogramma 'De Stelling'. Sindsdien heeft ze bij de VPRO gewerkt, documentaires gemaakt en het praatprogramma Nieuwe Maan gepresenteerd.  Moussaid vindt de toekenning een enorme eer, en hoopt anderen te inspireren om hun dromen na te blijven jagen. Ze heeft ook nog een kanttekening: "We zijn er nog lang niet qua diversiteit, als het gaat om kleur en vrouwen in de media. Er is nog veel te doen.".

De Kleurrijke top 100 is een initiatief van o.a. Raja Felgata, ook een oud-AT5 presentatrice. De lijst is een antwoord op minder diverse lijsten als de Quote500. 

Whatsapp