Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Supportersvereniging Feyenoord noemt verwijzingen spandoek 'verwerpelijk'

1 maart 2019, 12.29 uur · Foto: Twitter / @mensus

De officiële supportersvereniging van Feyenoord, FSV De Feijenoorder, distantieert zich van hun spandoek dat tijdens de wedstrijd Feyenoord-Ajax afgelopen woensdag is gebruikt. Op het spandoek zou worden verwezen naar de overleden Ajax-fan Carlo Picornie en voetballer Abdelhak Nouri.

De vereniging van Feyenoord-supporters noemt de verwijzingen op Twitter 'verwerpelijk'. Daarnaast laten ze vandaag aan AT5 weten dat ze aan het uitzoeken zijn hoe dit heeft kunnen gebeuren en wie dit heeft gedaan. Op het doek zie je een hectometerpaal waar A10 en 34,0 op staan. 

A10 zou verwijzen naar de vechtpartij in 1997 tussen de harde kernen van Ajax en Feyenoord die was afgesproken bij de ringweg. De politie kwam op tijd tussenbeide zodat niemand gewond raakte. Een tweede ontmoeting vond een maand later plaats langs de snelweg bij Beverwijk, ook wel de Slag bij Beverwijk genoemd. Carlo Picornie stierf hierbij nadat hij met messen, stokken en een hamer was bewerkt. 

Het cijfer 34 verwijst natuurlijk naar het rugnummer van Ajax-speler Abdelhak Nouri. De veelbelovende voetballer werd in 2017 getroffen door een hartstilstand.