Ajax door naar kwartfinales in Champions League na zege op Real Madrid

5 maart 2019, 22.53 uur · Aangepast 6 maart 2019, 01.22 uur

Ajax gaat definitief door naar de kwartfinales in de Champions League na een zege van 1-4 op Real Madrid. Tijdens de returnwedstrijd speelden de Ajacieden de sterren van de hemel in het Madrileense stadion Bernabéu. Real kreeg het Spaans benauwd na de eerste drie goals van Ajax, maar wist er nog een doelpunt uit te halen. Toch eindigde het in Madrid met 1-4.

Tijdens de uitwedstrijd valt op dat zowel Ajax als Real volhardend spelen. In de vierde minuut ontsnapt Ajax aan een 1-0 als de kopbal van Varane op de lat terecht komt.

Daarna regent het kansen voor Ajax. In de zevende minuut speelt Tadic de bal richting het doel en legt af op Ziyech, die de 0-1 scoort.

Voor Real komt een gelijkspel dichtbij als Varane probeert te scoren, maar de bal recht in de handen van Onana schiet, maar in de 18e minuut scoort Ajax 0-2 als een steekbal van Tadic wordt afgerond door Neres.

Dynamisch spel
Vervolgens wordt er opnieuw dynamisch gespeeld. Ajax is weer kansrijk als Ziyech in de 35e minuut hard uithaalt, maar tegengehouden wordt door Courtois. In de 43e minuut mist Real nogmaals een grote kans als Modric een voorzet geeft en hem recht in de verdediging van Onana schiet.

Hoog tempo
In de tweede helft ligt het tempo wederom hoog. Real is fel en creëert in de 49e minuut opnieuw een kans toen Asensio dichtbij kwam, maar net voorlangs schoot. Ook Ajax laat de Madrilenen schudden als Van de Beek via links tegen Courtois schiet.

Helemaal spannend wordt het als Tadic een prachtig doelpunt maakt net nadat Mazraoui de bal redt van de zijlijn. Even is het onzeker of de goal wordt toegekend of niet. Uiteindelijk gaat het doelpunt van Ajax door en staat het 0-3.

De Madrilenen blijven het proberen en Asensio maakt in de 70e minuut de eerste goal voor Real. Ajax beantwoordt deze poging via Schöne als die met een geniale vrije trap de 1-4 maakt. Hoewel het in de laatste minuten spannend blijft en Real in de 82e minuut nog gevaarlijk dicht bij een tweede goal komt, is 1-4 de eindstand van de wedstrijd.