Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Partij voor de Dieren wil opheldering over klemmen in Amsterdamse Bos

6 maart 2019, 11.18 uur · Foto: Facebook / Dierenkliniek IJburg

Gemeenteraadslid Anke Bakker (Partij voor de Dieren) heeft vragen gesteld over dieronvriendelijke klemmen in het Amsterdamse Bos. Afgelopen vrijdag raakte een hond gewond toen zij vast kwam te zitten in zo'n klem.

De hond in kwestie, Juna, was met haar baasje in het Amsterdamse Bos op pad. Toen ze wat water ging drinken, kwam ze met haar poot in een klem terecht. Juna raakte in paniek en belandde in het water. Gelukkig konden omstanders haar redden.

Lees ook: Hond gewond door klem in Amsterdamse Bos

Juna raakte gewond, maar liep geen blijvend letsel op. De klem waarin zij vast kwam te zitten is waarschijnlijk geplaatst om ratten te vangen. Maar er zouden in het Amsterdamse Bos geen waarschuwingen te vinden zijn die baasjes van honden waarschuwen voor die klemmen.

Nooit diervriendelijk
Bakker van de Partij voor de Dieren wil daar nu opheldering over. Ze wil van het stadsbestuur weten of de klemmen in opdracht van de gemeente geplaatst zijn en met welk doel. De partij is onder andere benieuwd of er geen diervriendelijke alternatieven onderzocht zijn en of de klemmen ook in andere parken te vinden zijn. Bakker vindt overigens dat dit soort klemmen nooit diervriendelijk zijn en wat haar betreft worden ze nooit gebruikt.