Whatsapp

112

Jonge man (20) bedreigd met pistool door straatrovers op kindermodel fiets

7 maart 2019, 12.57 uur · Aangepast 8 maart 2019, 15.37 uur

Drie jonge mannen zijn op 8 januari betrokken geweest bij een straatroof op de Czaar Peterstraat in het centrum. Op een kleine fiets beroofden zij het slachtoffer, onder bedreiging van een vuurwapen.

Het is rond kwart over zes 's avonds als een jonge man (20) over de Czaar Peterstraat loopt. De man heeft die middag in de binnenstad gewinkeld en hij loopt met verschillende tassen in zijn hand. Als hij langs twee mannen loopt, merkt hij op dat zij met interesse naar zijn tassen kijken. Het slachtoffer vertrouwt het niet en besluit daarom om een stukje te gaan rennen. Zijn gevoel blijkt juist. Drie verdachten komen achter hem aan. Opvallend: twee mannen zitten op een kleine, mogelijk kindermodel fiets, de derde man rent ernaast.

Gucci en Louis Vuitton
Het slachtoffer wordt ingehaald en één van de overvallers haalt een vuurwapen tevoorschijn en bedreigt het slachtoffer hiermee. Hij wordt geslagen en de drie verdachten gaan er vervolgens met zijn bezittingen vandoor. De man blijft geschrokken achter.

'Het zijn best wel waardevolle en bijzondere spullen die van het slachtoffer zijn afgenomen. Het gaat om een portemonnee, een tas van Louis Vuitton en een Gucci-rugtas. Als mensen daar informatie over hebben dan horen wij dat graag', zegt een woordvoerder van de politie in het AT5-programma Bureau 020. Het slachtoffer is tijdens de roof niet gewond geraakt maar omdat hij wel met een vuurwapen is bedreigd, zit de schrik er redelijk goed in.

Signalementen
De eerste verdachte heeft een getinte huidskleur, een stevig postuur en hij is daarnaast rond de 1,85 meter lang. De man heeft kort donker gemillimeterd haar en de leeftijd van de verdachte wordt geschat tussen de 20 en 25 jaar oud. De tweede verdachte wordt een stuk jonger geschat, namelijk rond de 15 jaar oud. Deze jongen heeft een lichtgetinte huidskleur, heeft een dun postuur en is daarnaast rond de 1,65 meter lang. Tijdens de roof had hij een vrij kleine fiets bij zich en droeg hij groen-witte kleding. De laatste verdachte heeft een getinte huidskleur, een normaal postuur en wordt tussen de 18 en 20 jaar oud geschat. Tijdens de roof droeg hij een donkere jas met capuchon.

Whatsapp