Start van hoofdcontent

112

nl

Eigenaresse helpt politie bij vinden dader inbraak pop-up store

8 maart 2019, 13.45 uur

Het was een grote nachtmerrie voor Josine Michels. Vorig jaar september werd er ingebroken bij haar pop-up store aan de Houtkopersdwarsstraat en werd tachtig procent van haar collectie gestolen. Door haar eigen oplettendheid heeft ze de kleding nu weer terug én is er een verdachte aangehouden.

De schade was enorm voor Michels. Omdat het voor haar als ZZP'er relatief heel duur was om een verzekering af te sluiten voor een korte periode voor haar pop-up store, had ze besloten dat niet te doen. Toen er vervolgens voor tienduizend euro aan kleding gestolen werd, was de schade dus volledig voor eigen rekening. 

Lees ook: Tienduizend euro aan kleding gestolen bij pop-up store bij Waterlooplein

Michels deed aangifte van de inbraak en de politie stelde een onderzoek in kwam, maar liep al snel vast en sloot het onderzoek. Totdat Michels begin deze maand haar eigen kleding aangeboden zag worden op internet. Daarop schakelde zij meteen de politie in die met deze tip aan de slag ging.

En met succes. Gisteren heeft de politie een 35-jarige Amsterdamse vrouw aangehouden als verdachte. In haar huis werd veel van de kleding teruggevonden. Deze kleding is ondertussen terug bij Michels. De verdachte vrouw moet 16 mei voor de rechter komen.