Start van hoofdcontent

Stad

nl

Snorfietser Martin is rijbaanweigeraar: 'Ik blijf op het fietspad'

11 maart 2019, 18.00 uur

Vandaag over precies vier weken moeten de snorscooters de rijbaan op. Er hangen al borden bij fietspaden die straks verboden zijn voor scooters en de komende tijd worden er nog meer wegaanpassingen gedaan. Toch zijn er veel Amsterdammers die het niet zien zitten om met hun snorfiets tussen de auto's te rijden, zoals Martin Irrgang uit West.

'Levensgevaarlijk!' schreeuwt Martin als er een vrachtwagen met hoge snelheid hem toeterend opjaagt op de Haarlemmerweg. Irrgang is dan ook vastbesloten om gewoon op de fietspaden te blijven rijden. 'Ik ga dan maar overtredingen maken, of ik haal al die borden er af. Ik blijf op het fietspad.'

Lees ook: Gemeente overspoeld met reacties op snorfietsplan

Martin is principieel rijbaanweigeraar. En niet bepaald de enige die grote bezwaren heeft tegen de nieuwe verkeersmaatregel.

Hoewel veel fietsers straks opgelucht ademhalen omdat het op de fietspaden veiliger wordt, vrezen snorfietsers voor gevaarlijke situaties. Straks moeten zij met maximum 25 kilometer per uur de rijbaan op, waar de auto's 50 mogen. Martin: 'Ik heb het nu overleefd, maar wie dit bedacht heeft moet naar huis.

Lees ook: Meerderheid Tweede Kamer voor helmplicht snorfietsen