Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Melkweg houdt rave ter ere van The Prodigy's Keith Flint

13 maart 2019, 19.52 uur · Foto: Wikimedia / Sc0RcH

De Melkweg organiseert een 'memorial rave' voor de onlangs overleden frontman van The Prodigy, Keith Flint. De rave is op vrijdag 29 maart.

Op die dag eert de poptempel 'The Prodigy's one and only Firestarter', schrijft de Melkweg zelf op Twitter. Vorige week maandag werd bekend dat de excentrieke zanger door zelfmoord om het leven is gekomen. Hij werd in zijn huis in de Britse plaats Essex gevonden. Hij werd 49 jaar. 

Het feest ter ere van Flint begint die vrijdag om 23.00 uur. Voorafgaand aan de rave wordt de concertregistratie 'The Prodigy: World's On Fire' vertoond. 

Begin jaren '90 was The Prodigy actief in de underground rave-scene. In die scene groeide de groep uit tot een populaire act. Een doorbraak bij het grote publiek kwam met het derde album dat de groep maakte: The Fat of the Land. Daarop stonden iconische tracks als Firestarter en Smack My Bitch Up.

Kaarten zijn nog geen 6 euro en zijn via de site van de Melkweg te krijgen. De opbrengsten gaan naar Stichting 113 Zelfmoordpreventie.