Ajax met veel moeite langs PEC Zwolle (2-1)

13 maart 2019, 20.36 uur

Ajax is vanavond in een moeizame wedstrijd met hangen en wurgen in eigen huis langs PEC Zwolle gekomen (2-1). Het verschil met koploper PSV in de eredivisie is teruggebracht naar twee punten.

In de eerste minuten leek Ajax aardig op stoom. Er waren wat kansjes en de bal was eigenlijk alleen op de helft van PEC. Maar ondanks het overwicht van Ajax, kwam er geen goal. Hoe verder de eerste helft vorderde, des te stroever het leek te gaan. Maar in 32e minuut kwam daar toch de openingstreffer door Dusan Tadic na een assist van Zakaria Labyad.

In de tweede helft kreeg Ajax het nog lastig, PEC was simpelweg de betere ploeg. De Amsterdammers hadden steeds meer moeite om op de helft van Zwolle te komen. PEC zette een aantal keer aan en het was wachten op de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk in de 79e minuut. Vito van Crooy maakte de 1-1 voor PEC Zwolle.

Hierdoor leek het matige Ajax toch wakker geschud. In de 85e minuut kopte Daley Blind de 2-1 binnen. Een assist kwam van de 19-jarige debutant Noa Lang. Hierna gaf Ajax de winst niet meer uit handen.

Totaal van Ajax staat nu op 62 punten. PSV op 64 punten.