Start van hoofdcontent

112

nl

Twee gewonden bij schietpartij in Amstelveen

16 maart 2019, 12.38 uur · Aangepast 16 maart 2019, 17.12 uur · Foto: Inter Visual Studio

In de straat De Grote Wielen in Amstelveen Westwijk heeft aan het begin van de middag een schietpartij plaatsgevonden, daarbij zijn twee gewonden gevallen. Er zou ook een explosief gevonden zijn, maar dat bleek na inspectie toch niet het geval te zijn.

De straat was lange tijd afgezet en hulpdiensten waren massaal aanwezig. Vanwege het mogelijke explosief, werd een aantal woningen in de straat ontruimd. Ook werd het Team Explosieven Verkenning van de politie opgetrommeld. Er werd onder andere onder een auto naar het explosief gezocht. Maar dat bleek loos alarm.

Tekst gaat verder onder video

De slachtoffers van de schietpartij komen volgens de politie uit hetzelfde gezin. Het gaat om een man en een vrouw, zij zijn beiden lichtgewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis.  

Een getuige verklaarde aan AT5 dat er iemand in een knie geschoten zou zijn. Een buurtbewoner vertelde een harde knal gehoord te hebben. Ze dacht eerst aan vuurwerk. Maar daarna klonk er gegil. 'Toen wist ik dat er iets niet klopte.' Inmiddels is de politie de inzet aan het afbouwen. Bewoners mogen hun huizen weer in en uit. 

De politie is op zoek naar twee verdachten en roept getuigen die iets gezien of gehoord hebben op om zich te melden.

AT5

Beeld: Inter Visual Studio