Stad

Oranje eert Johan Cruijff, maar wint niet van Duitsland: 2-3

24 maart 2019, 22.42 uur · Aangepast 25 maart 2019, 00.03 uur

Het is het Nederlands elftal in een boeiend duel met Duitsland niet gelukt te winnen. Het werd in de Johan Cruijff Arena 2-3 voor de Duitsers.

Meteen vanaf de aftrap had Oranje, dat speelde met Ajacieden Blind, De Ligt en De Jong, het moeilijk tegen Die Mannschaft. Zij werden al snel gevaarlijk werden voor het doel van oud-Ajacied Jasper Cillessen die in de tweede minuut een schot van Gnabry moest keren. Na een kwartier spelen strafte Sané een slippertje van Matthijs de Ligt koelbloedig af door de 0-1 in hard in te schieten.

Oranje toonde hierna veerkracht en dwong in het kwartier daarop twee grote kansen af die beide werden gemist door Ryan Babel. Maar in de 34e minuut wisten de Duitsers wéér de Nederlandse defensie te doorbreken, dit keer met een knappe solo van Serge Gnabry die de bal feilloos in de rechterbovenhoek mikte.

Matthijs de Ligt maakt aansluitingstreffer
Maar ook deze 0-2 achterstand bleek geen reden voor de ploeg van Ronald Koeman om bij de pakken neer te gaan zitten. Oranje kwam na de rust getergd de kleedkamer uit en zette een ijzersterke tweede helft neer.

Al in de 48e minuut viel de aansluitingstreffer, Ajacied Matthijs de Ligt wist een fijne voorzet van Memphis Depay in te koppen. Daarmee schreef De Ligt zijn eerste doelpunt voor het Nederlands elftal op zijn naam.

Oranje ging daarna meteen op zoek naar de gelijkmaker. In minuut 63 bewees Depay wederom zijn waarde door de 2-2 binnen te schuiven.

Dit smaakte naar meer en Oranje bleef aanvallen in de hoop de 3-2 te kunnen maken. Hier wisten de Duitsers echter van te profiteren door in een tegenaanval de winnende goal te maken.