Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax krijgt boete maar fans mogen wel mee naar Turijn

28 maart 2019, 16.29 uur · Aangepast 28 maart 2019, 16.45 uur

Goed nieuws voor Ajax en z'n fans. De supporters mogen mee naar de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus in Turijn op dinsdag 16 april.

Het was nog maar de vraag of het uitvak gevuld mocht worden tijdens deze pot, omdat de UEFA een onderzoek was gestart naar aanleiding van vernielingen tijdens de uitwedstrijd tegen Real Madrid op 5 maart. Er zou onder meer een veiligheidsnet in het uitvak zijn vernield en met dingen zijn gegooid. De bond heeft aan de hand van het onderzoek besloten dat Ajax er met een boete van 23.000 euro mee wegkomt. 

Ajax heeft een voorwaardelijke straf open staan van een uitduel zonder publiek na wanordelijkheden tijdens de uitwedstrijd tegen Benfica, vorig jaar november. Deze voorwaardelijke straf staat nog altijd open en wanneer de fans zich over de grens opnieuw misdragen, dreigt een uitduel zonder publiek. Deze voorwaardelijke straf staat tot november van dit jaar.

Er kunnen 2100 Ajax-fans in het uitvak in Turijn. Nu duidelijk is dat de fans mee mogen zal binnenkort de voorverkoop beginnen.