Politiek

Stadsdeel wil verbod op barbecue in delen Sloterpark en Rembrandtpark

29 maart 2019, 11.40 uur · Aangepast 29 maart 2019, 16.26 uur · Foto: Pixabay / HaiRobe

Whatsapp

Stadsdeel Nieuw-West wil het barbecuebeleid in het stadsdeel flink veranderen. Mede door de vele overlastklachten van vorige zomer wil Nieuw-West op meer plekken dan nu het geval is een barbecueverbod instellen.

Vanuit de bewoners van het Rembrandtpark zijn er afgelopen zomer veel klachten bij het stadsdeel terechtgekomen. Het is daar volgens hun veel drukker geworden, mede door het barbecueverbod in het nabijgelegen Vondelpark. Het stadsdeel wil daarom nu alle gebieden van het park die grenzen aan woningen barbecuevrij maken. 

Lees ook: Vondelpark krijgt algeheel barbecueverbod

Honden en barbecues
Ook het Sloterpark (rond de Sloterplas) is in de zomer geliefd onder Amsterdammers. Aan de Oostzijde van het park zijn twee velden waar veel honden worden uitgelaten en veel wordt gebarbecued. En die twee dingen gaan niet altijd goed samen. Daarom wil het stadsdeel nu één veld beschikbaar maken voor honden en één veld voor de barbecue.

Lees ook: Vondelpark-barbecueërs naar Rembrandtpark: 'Het wordt hier drukker'

In de Oeverlanden waren er ook veel klachten. Daarnaast vindt het stadsdeel een gedeelte van het gebied niet geschikt voor een barbecue vanwege de natuur en omdat het een 'cruisegebied' is. Daarom is het voorstel om overal ten oosten van de pont naar De Nieuwe Meer en op de landtong barbecueën te verbieden. 

Lees ook: Nu ook barbecueverbod op Weesperzijde en Bogortuin: 'Al jaren enorme overlast'

Reactie Amsterdammers
Verder mag er in het Piet Wiedijkpark alleen nog maar op een veld in het midden van het park gebarbecued worden, in het Eendrachtspark alleen nog maar aan de oostzijde. Het stadsdeel wil De Vrije Geer barbecuevrij maken vanwege de ecologie daar. 

Het nieuwe beleid ligt nu ter inzage en bewoners kunnen tot 7 mei hun reactie indienen. Op 24 april organiseert het stadsdeel een inspraakavond. 

Whatsapp