Start van hoofdcontent

112

nl

Vrouw toch niet schuldig aan dood 72-jarige man in Oost

29 maart 2019, 16.55 uur · Aangepast 29 maart 2019, 22.09 uur · Foto: Martine Bakker

De 46-jarige B. die terechtstond voor de dood van de 72-jarige Teunis Weening in 2017 in een woning aan het Sumatraplantsoen in Oost is vrijgesproken. Wel is zij schuldig aan zware mishandeling en moet hiervoor negen maanden de cel in.

De rechtbank heeft vastgesteld dat het slachtoffer niet is overleden door de steekwond in zijn buik, maar aan de gevolgen van een steekwond in zijn hals. Hiervan kan niet worden bewezen hoe en door wie dit is toegebracht, en daarom is de vrouw vrijgesproken van doodslag. De rechtbank begrijpt dat dit 'een zeer onbevredigende uitkomst is, met name voor de nabestaanden van het slachtoffer'. 

Lees ook: Tien jaar cel geëist voor doodslag op 72-jarige man in Oost  

In de vroege ochtend 17 december 2017 belde de vrouw zelf 112. Agenten die op de melding afkwamen, troffen in de woning aan het Sumatraplantsoen de vrouw aan, samen met de zwaargewonde Weening. Hij bleek in zijn hals en buik te zijn gestoken. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij korte tijd later overleed aan zijn verwondingen. 

Ruzie om geld
De vrouw bekende bij de politie dat het slachtoffer na een ruzie over geld met een mes op haar afkwam en dat zij zich bij de deuropening heeft verdedigd door het mes vast te pakken en van zich af te duwen. Daarbij kreeg de man het mes in zijn buik. Van de tweede steekwond in zijn hals, verklaarde de verdachte niks van af te weten. Ze liet weten dat het slachtoffer zichzelf mogelijk heeft neergestoken en daarna het mes op de weg heeft gegooid.