Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Kan Ajax gat met koploper PSV verkleinen in cruciale kraker?

31 maart 2019, 12.01 uur

Het is 'do or die' voor Ajax vanmiddag. Bij een nederlaag tegen koploper PSV groeit het gat met de Eindhovenaren naar acht punten. Bij een overwinning is Ajax echter weer helemaal terug in de titelstrijd.

Fans vol vertrouwen
Dat het erop of eronder is voor Ajax beseffen ook de fans, blijkt als AT5 een kijkje neemt op de laatste Ajax-training voor de kraker. 'Het moet, anders is het gedaan natuurlijk en worden we geen kampioen', zegt een fan, die vol vertrouwen uitkijkt naar het duel met de koploper. 'Volgens mij zijn we compleet, dus gaan we gewoon winnen.'

Fitte Ziyech?
Of Ajax inderdaad compleet aan het duel met PSV kan beginnen is nog altijd geen absolute zekerheid. Die twijfel heeft voornamelijk te maken met de fitheid van Hakim Ziyech. In de wedstrijd tegen AZ, van 17 maart, viel de Marokkaanse international uit met een kuitblessure. Sindsdien werkte hij aan zijn herstel. Toch kwam er vrijdag goed nieuws: het lijkt erop dat Ziyech hersteld is en in de basis kan starten.

'Besef overbrengen'
Bij winst op PSV verkleint Ajax het gat met PSV naar twee punten, waarmee het kampioenschap weer een stuk reëler wordt. Eén van de weinige spelers uit de huidige selectie die weet hoe het is om kampioen te worden met Ajax is Joël Veltman. Ondanks dat Veltman waarschijnlijk op de bank zal beginnen, hoopt hij met zijn ervaring toch van waarde te kunnen zijn. 'We moeten er alles aan doen om te winnen en dat besef wil ik overbrengen aan de jongens.' 

Afgelopen seizoen 3-0
Vorig seizoen won Ajax in de eigen Arena met 3-0 van PSV. David Neres, Lasse Schöne en Donny van de Beek maakten toen de goals. Datzelfde seizoen werd het overigens ook 3-0 in Eindhoven, maar wel in het voordeel van PSV, wat de Eindhovenaren het kampioenschap opleverde. Het is vanmiddag aan Ajax om de kans te verkleinen dat de titel dit seizoen weer naar Eindhoven gaat.

In de Johan Cruijff Arena trappen Ajax en PSV af om 16.45 uur.