Start van hoofdcontent

Stad

nl

Opmerkelijke aanstelling oud-PVV'er Van Doorn bij Haga Lyceum is 1-aprilgrap

1 april 2019, 12.47 uur · Aangepast 12 juli 2019, 08.56 uur

De aanstelling van oud-PVV'er Arnoud van Doorn als interim-directeur van het Cornelius Haga Lyceum is inderdaad een 1-aprilgrap.

Verschillende media meldden gisteren het nieuws dat Van Doorn werd aangesteld als interim-directeur. Dat was saillant. De oud-politicus werd in 2011 uit de PVV gezet en bekeerde zich in 2013 tot de islam.

Lees ook: Haga Lyceum en Van Doorn wilden media terugpakken: 'Er is veel nepnieuws verspreid'

Hij is nu fractievoorzitter van de islamitische Partij van de Eenheid in Den Haag. In een persbericht van de school werd Van Doorn geroemd als bruggenbouwer met jarenlange ervaring in het publieke domein.

AT5 meldde zijn aanstelling bewust niet omdat er te veel vraagtekens over waren. 

Grap
Vanochtend kwamen verschillende leerlingen uit de school gestormd en riepen onder andere naar de verslaggever van AT5 dat het een grap was. Er was ook een confettikanon en veel gelach. Inmiddels staat ook op de website van de school dat het om een grap gaat. 

Het moment dat de leerlingen naar buiten stormen:

AT5

Arnoud van Doorn kwam rond kwart voor één zelf naar buiten om een toelichting te geven. Ze wilden aantonen hoe makkelijk media om de tuin kunnen worden geleid, vertelde hij aan AT5. 'Gezien alle berichtgeving eerder, het nepnieuws dat is verspreid, wilden we dit nu doen als 1-aprilgrap.' Verdere vragen wilde Van Doorn niet beantwoorden.

In een verklaring op de website zegt de school dat het nieuws zoals verwacht binnen een paar uur viral ging. 

Opspraak
De school kwam in maart in opspraak nadat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) had gezegd dat leerlingen van de islamitische school worden beïnvloed door leraren die contact onderhouden met terroristen. De school heeft dat altijd bestreden. 

Cornelius Haga Lyceum