Start van hoofdcontent

112

nl

Wie is de dode vrouw in de koffer? 15.000 euro voor gouden tip

2 april 2019, 17.42 uur · Aangepast 3 april 2019, 13.07 uur

De politie is nog altijd hard op zoek naar aanwijzingen in de lugubere zaak van afgelopen januari op de Zuider IJdijk. Zaterdagochtend 19 januari werd daar een koffer gevonden met daarin de romp van een jonge vrouw. Omdat de recherche geen idee heeft wie de vrouw is, heeft de hoofdofficier van justitie een beloning van 15.000 euro klaar liggen voor tips die leiden naar de identiteit van het slachtoffer én het oplossen van de zaak. Ook andere informatie over de zaak is natuurlijk welkom.

De romp is langs de kant van het water aangetroffen in een donkergrijze Samsonite koffer van het type S'Cure Spinner. Vlak na de vondst doet de politie onderzoek in en langs het water, maar meer is er niet aangetroffen. DNA-onderzoek heeft niets opgeleverd en tot op heden is er dan ook geen match gevonden in Nederlandse en Europese databanken.

Lees ook: Gevonden koffer Zeeburgereiland bevat menselijk stoffelijk overschot

Kleding
Een week na de vondst heeft de politie foto's vrijgegeven van de kleding die de vrouw droeg. Inmiddels is het bekend dat het gaat om een zwarte rok van het merk &Other Stories, een zwart topje van het merk Expresso en daarnaast een panty van het merk Wolford.

Tips
Er is dus nog altijd veel onduidelijkheid over de zaak en de politie is daarom nog op zoek naar meer informatie. Vandaag heeft de hoofdofficier van justitie dus een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor tips die leiden tot identificatie van het slachtoffer. Uiteraard wil de politie ook weten wie de vrouw op deze manier heeft achtergelaten.

Lees ook: Recherche staat voor raadsel van vondst romp: 'Waar is de rest van het lichaam?'

Begrafenis
Donderdag wordt het stoffelijk overschot van de vrouw begraven. Dat is op de laatste rustplaats voor onbekende doden op begraafplaats Sint Barbara. Aanstaande vrijdag besteedt AT5's opsporingsprogramma Bureau 020 aandacht aan deze zaak.