Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax was op 25 augustus al even koploper

3 april 2019, 15.49 uur · Aangepast 3 april 2019, 17.37 uur · Foto: @Ajaxshowtimeinsta

Dat Ajax vanavond na 1060 dagen weer (voor even) koploper kan worden in de eredivisie is onzin. Op zaterdag 25 augustus was het team van Erik ten Hag, al was het maar voor een paar uurtjes, de nummer 1.

Het toeval wil dat Ajax die avond ook tegen Emmen speelde en met 5-0 won. Die wedstrijd begon om 18.30 uur, PSV speelde die avond om 20.45 uur. Net als deze competitieronde speelden de Eindhovenaren tegen Zwolle, het werd 1-2 voor PSV.

Het bewijs -een foto van de stand na de Ajax - Emmen op NOS Teletekst- laat Bart Veenstra, hoofdredacteur van de fansite Ajaxshowtime, zien op Twitter. 

Het heeft dus 839 dagen geduurd voordat Ajax weer koploper was in de eredivisie. Vanavond is Ajax bij een zege wederom koploper, en dat is precies 221 dagen na 25 augustus.

Appjes
Morgen zou PSV de leiding weer kunnen pakken, als ze weten te winnen van FC Zwolle. Er spelen heel wat oud-Ajacieden bij Zwolle (Boer, Van der Hart, Koppers, Bouy, Flemming en Clement) dus er zullen deze dagen best wat appjes uit Amsterdam zijn verstuurd dat ze even een stapje harder moeten lopen tegen PSV. Trainer Stam begon zijn trainerscarriere bij Ajax, maar hij speelde voor beide clubs.