Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax start zonder Ziyech tegen Emmen, Huntelaar in de basis

3 april 2019, 20.26 uur · Aangepast 3 april 2019, 21.04 uur

Straks om 20.45 uur is de aftrap van Emmen - Ajax. Hakim Ziyech begint op de bank, vermoedelijk wil coach Ten Hag hem wat rust geven.

Als vervanger voor de geschorste Mazraoui staat Rasmus Kristensen in de basis. Joël Veltman, die zondag nog uitstekend inviel, zit op de bank. Tadic begint als rechtsbuiten, Neres is linkerspits en Klaas-Jan Huntelaar staat weer eens in de basis. 'Klaas-Jan brengt het gif en ik denk dat we dat nodig hebben', zei Ten Hag tegen Fox Sports.

Vlak voor de wedstrijd lieten wat Ajax-fans nog een spandoek zien met de tekst 'Scherpen kakkerlak'. Verwijzend naar de doelman van Emmen die in de belangstelling staat van Ajax, afgelopen week verschenen op social media tweets van Scherpen die hij de wereld in stuurde toen hij een jaar of elf was. Daarin liet hij blijken niet bepaald een supporter te zijn van Ajax en graag ooit voor Feyenoord zou willen spelen.

Opstelling Ajax: Onana, Kristensen, De Ligt, Blind, Tagliafico, Schöne, van de Beek, De Jong, Neres, Huntelaar, Tadic

Ook Emmen begint met 11 man, dit zijn ze: Scherpen, Bijl, Kuipers, Bakker, Cavlan, Chacon, Bannink, A. Jansen, Slagveer, De Leeuw, Arias

De scheidsrechter heet Mulder en er zijn 'maar liefst' 375 Ajax-supporters meegereisd naar Drenthe, meer passen er niet in het uitvak.