Start van hoofdcontent

112

nl

Chique club Mad Fox aan de Spuistraat gesloten na explosie handgranaat

5 april 2019, 21.16 uur · Aangepast 6 april 2019, 07.22 uur · Foto: Inter Visual Studio / Robbie Hiel

De club Mad Fox aan de Spuistraat is op last van burgemeester Halsema voor onbepaalde tijd gesloten. Vanochtend vroeg is daar buiten voor de ingang een handgranaat geëxplodeerd.

Tijdens de explosie was de club onder Hotel W Amsterdam gesloten. De forensische opsporing heeft vastgesteld dat het om een handgranaat gaat.

Later op de dag is er opnieuw een melding gedaan van een handgranaat bij de club. De politie heeft dit onderzocht, maar trof geen explosief aan. Een maand geleden zijn er eerdere meldingen geweest van handgranaten bij de club. De politie heeft deze meldingen onderzocht en heeft niets aangetroffen.

Lees ook: Politie zet deel Raadhuisstraat tijdelijk af na melding verdachte situatie

Door de explosie en meldingen is het woon- en leefklimaat ernstig aangetast en de openbare orde ernstig verstoord, stelt de burgemeester. De explosie en de meldingen hebben gezorgd voor maatschappelijk onrust en gevoelens van onveiligheid bij de direct omwonenden.

De Mad Fox club staat bekend als een 'dure' club waar regelmatig bekende sterren komen. De club laat in een statement weten volledig mee te werken aan het onderzoek en de deuren te hebben gesloten 'om de veiligheid voor onze gasten en personeel te garanderen'. 

De woordvoerder van Hotel W Amsterdam laat weten dat het hotel operationeel blijft. 'De veiligheid van onze gasten staat voorop.' De club is geen onderdeel van het hotel.