Start van hoofdcontent

112

nl

Duizenden euro's aan laptops gestolen uit bedrijf in Oost

7 april 2019, 13.00 uur

Twee inbrekers hebben vorig jaar juni uit de opslag van een bedrijf aan de Mr. Treublaan in Oost voor vele duizenden euro's aan onder meer laptops gestolen.

Even voor middernacht op zaterdag 16 juni 2018 verschijnen er plots twee mannen op de bewakingscamera's van het bedrijfspand. Iets eerder zijn zij het bedrijf binnengedrongen. Op de beelden die de politie vrijgeeft in het AT5-programma Bureau 020 is te zien hoe de twee met behulp van koevoeten de deur van de opslag openbreken.

Laptops
De mannen hebben vrij spel en nemen daarom ruim de tijd om de gewenste buit te verzamelen. 'En die buit is best flink geweest want ze moesten de spullen echt slepen', legt een politiewoordvoerder uit. Meerdere tassen en karretjes worden gevuld met onder meer laptops van het merk Dell en Apple. De verdachten vluchten weg in een goedgevulde zwarte Seat Leon.

Beide mannen dragen tijdens de inbraak donkere kleding. Een van hen is te herkennen aan een bivakmuts en een pet. De ander draagt ook een pet met daar overheen een donkere capuchon. Een van de mannen is af en toe goed in zijn gezicht te zien.

Duizenden euro's
De politie hoopt in contact te kunnen komen met mensen die meer weten over de identiteit van de mannen of van de inbraak zelf. Daarnaast is het mogelijk dat de laptops en andere elektronica na 16 juni 2018 opeens te koop werden aangeboden. Ook in dat geval zoekt de politie contact.

De daders hebben voor duizenden euro's aan elektronica buit gemaakt. Om dit in de toekomst te kunnen voorkomen heeft het bedrijf sindsdien de veiligheidsprocedure aangescherpt.