Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdachte en explosie coffeeshop Smoke Palace gefilmd

9 april 2019, 22.06 uur · Aangepast 10 april 2019, 11.11 uur · Foto: YouTube / Opsporing Verzocht

De politie heeft beelden vrijgegeven van de verdachte en de explosie die begin maart plaatsvond bij coffeeshop Smoke Palace in Oost. Het was de tweede explosie in korte tijd. Eerder werd Smoke Palace in januari al opgeschrikt door een explosie.

Op 3 maart rond 4.45 uur veroorzaakte een zwaar explosief bij coffeeshop Smoke Palace aan de Linnaeusstraat enorme schade. Meerdere omliggende woningen raakten beschadigd. 

Lees ook: Tweede explosie in korte tijd bij coffeeshop Linnaeusstraat

Op beelden van Opsporing Verzocht is te zien dat een man met een groot pakket, vermoedelijk het explosief, over een hek klimt. Vervolgens neemt hij ongeveer 10 minuten de tijd om het explosief te plaatsen en te laten ontploffen.

'Onveilig gevoel'
Niemand raakte gewond door de explosie. Toch was het op het moment moment van de ontploffing relatief druk op straat, waardoor de dader voor een zeer onveilige situatie zorgde.

Lees ook: Coffeeshop Smoke Palace gesloten na twee explosies in korte tijd

Volgens burgemeester Halsema werd het 'woon- en leefklimaat ernstig aangetast en de openbare orde ernstig verstoord'. Uit buurtbijeenkomsten bleek dat de explosies voor maatschappelijke onrust en gevoelens van onveiligheid bij buurtbewoners hebben gezorgd.