Start van hoofdcontent

Stad

nl

Mogen Lia en Rob blijven met hun papegaaien op de Dam?

10 april 2019, 19.40 uur · Aangepast 11 april 2019, 16.48 uur

Het Amsterdamse stel Lia en Rob Ooms zijn dol op hun twee papegaaien en ze laten ze graag aan iedereen zien. Meestal gaan ze samen met de vogels in hun scootmobiel naar de Dam, maar dat mag straks misschien niet meer. Een agent waarschuwde de twee onlangs, want voor evenementen met dieren is tegenwoordig een vergunning nodig.

Het stel scheurt met hun scootmobiels iedere dag naar de Dam om daar de kunstjes van hun papegaaien 'Lorietta' en 'Pino' te showen. 'Lorietta kan op commando scheetjes laten', vertelt Lia trots. Rob heeft ondertussen een papegaai op zijn hoofd zitten en de ander hangt aan zijn arm.

Voorbijgangers herkennen het stel vaak aan hun karretjes waar Schumacher en Verstappen opstaan. Ze houden van de aandacht die ze met hun beestjes krijgen op de Dam. 'Maar mogelijk mag dit niet meer', zegt Rob zwaar teleurgesteld.

Straatartiesten
En agent waarschuwde de twee onlangs want voor evenementen met dieren is tegenwoordig een vergunning nodig. En die hebben ze niet. 'Ik vind het belachelijk. We zijn geen straatartiesten. We vragen er toch geen geld voor en onze beesten vinden het leuk. Dus waarom mag dit dan niet?'

Ze hopen door hun verhaal te doen op AT5 dat ze op de Dam mogen blijven. AT5 heeft de politie om een reactie gevraagd. Zij geven aan de zaak verder uit te moeten zoeken.