Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax speelt gelijk tegen Juventus (1 - 1) in Arena

10 april 2019, 22.50 uur · Aangepast 10 april 2019, 23.08 uur

Ajax heeft in een zenuwslopende wedstrijd vanavond gelijk gespeeld tegen Juventus in de eerste kwartfinale in de Champions League. Het werd 1-1.

De eerste helft was Ajax kansrijk. Hakim Ziyech wist in twintig minuten drie keer op doel te schieten. Toch leidde het niet tot een doelpunt. Donny van de Beek schoot ook vanaf vlakbij richting het doel van Juventus, de bal ging er maar een paar centimeter naast.

Lees ook: Liveblog Ajax - Juventus

Tagliafico kreeg geel na een tackle. Maar Ajax kreeg vlak daarna wel een vrije trap, vanwege een overtreding van Juventus. Lasse Schöne schoot daarbij echter hoog over het doel. 

Een seconde voor de rust maakte Cristiano Ronaldo, uit het niets, de 0-1. Hij kopte een voorzet het doel van Ajax in. 

Lees ook: Vuurwerk, waterkanon en politiepaarden op Arenaboulevard

Maar Ajax kon de tweede helft niet beter beginnen. Nog voordat Juventus op scherp leek te staan, kon Neres de gelijkmaker maken. Even later leek de Braziliaan opnieuw te scoren, maar hij stond buitenspel. 

Daarna bleef het lang spannend. Jurgen Ekkelenkamp schoot vanaf een paar meter op het doel van Juventus, maar doelman Szczęsny wist de bal uit doel te houden. Ook Juventus schoot nog een aantal keer op doel. Ook Tadic had een grote kans. Daarna volgde een corner, maar ook daarbij bleef een doelpunt uit. 

Lees ook: Opnieuw fans bij Juventus-hotel voor een 'picca' met Ronaldo

De tweede kwartfinale vindt volgende week dinsdag plaats. Tagliafico is er vanwege zijn gele kaart dan niet bij.