Start van hoofdcontent

Stad

nl

24-jarige man opgepakt voor overval op Febo in Oost

16 april 2019, 14.00 uur · Aangepast 16 april 2019, 14.40 uur

De politie heeft een 24-jarige verdachte aangehouden voor de gewapende overval op een snackbar aan het Galileiplantsoen in Oost.

De overval vond vorig jaar oktober plaats. Op de beelden die de politie toonde in het AT5-programma Bureau 020 was te zien hoe een van de overvallers op de toonbank sprong en geld eiste van de medewerker achter de kassa. De politie denkt deze man nu te hebben opgepakt.

Lees ook: Beelden: slachtoffer gooit vuurwapen naar vluchtende snackbarovervallers

De medewerker van de snackbar verzette zich tegen de overval. Hij pakte het vuurwapen van de mannen af en gooide het naar de twee toe. De overvallers schrokken en renden de winkel uit. 

De politie laat weten dat de verdachte is opgepakt na 'uitgebreid onderzoek'. 'Beelden van de overvallers werden onder meer getoond in de opsporingsprogramma’s Bureau NH, Bureau 020 en Opsporing Verzocht. Dit leverde weliswaar tips op, maar dankzij het recherchewerk is de identiteit van één van de overvallers bekend geworden.'

Lees ook: Febo in de Watergraafsmeer overvallen door duo

De verdachte zit vast voor verhoor. De politie is nog op zoek naar de tweede overvaller. Wie tips heeft wordt gevraagd zich te melden. 

AT5