Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Kampioenswedstrijd Jong Ajax-FC Twente verboden uit vrees voor rellen

16 april 2019, 17.58 uur · Aangepast 16 april 2019, 18.45 uur

De wedstrijd Jong Ajax-FC Twente van aankomende vrijdag mag van de gemeenten Amsterdam en Ouder-Amstel niet op sportpark De Toekomst worden gespeeld. Als FC Twente de wedstrijd zou winnen, waren ze kampioen van de Keuken Kampioen Divisie geworden.

Volgens de twee gemeenten was er een aanzienlijke kans dat duizenden Twentefans zouden afreizen naar Amsterdam en Ouder-Amstel, waar sportpark De Toekomst ligt. Op basis van politie-informatie houden de burgemeesters Langenacker (Ouder-Amstel) en Halsema (Amsterdam) rekening met 'ernstige wanordelijkheden' en 'verstoringen van de openbare orde' als de wedstrijd doorgaat.

In overleg met Halsema heeft de gemeente Ouder-Amstel de wedstrijd uiteindelijk verboden op het sportpark. 

Lees ook: Verzoek FC Twente voor een plek in Arena strandt voor de tweede keer

Verzoeken
Ondanks meerdere verzoeken van FC Twente om de wedstrijd te verplaatsen naar de Arena, hield Ajax eraan vast om het duel op De Toekomst te laten spelen, omdat het de thuishaven is van Jong Ajax. Er waren 185 kaarten voor Twente-supporters beschikbaar. Gesprekken tussen beide clubs hebben niet geleid tot verplaatsing naar een alternatieve locatie. 

Supporters van FC Twente waren furieus op Ajax en vonden het 'waanzin' dat de wedstrijd niet in de Arena kon plaatsvinden. Er werden verschillende acties aangekondigd om alsnog samen te komen in Amsterdam. Ook waren er signalen dat supporters van Schalke 04 mee zouden komen. De club uit Duitsland heeft nauwe banden met FC Twente.