Ajax bereikt halve finale Champions League na winst op Juventus (1 -2)

16 april 2019, 22.54 uur · Aangepast 17 april 2019, 07.56 uur

Ajax is door naar de halve finale van de Champions League. In een bloedstollend duel wist een sterk Ajax in Turijn met 1 -2 te winnen van Juventus.

De wedstrijd begon rustig met weinig kansen voor beide clubs. Mazraoui ging al vrij snel geblesseerd naar de kant en Sinkgraven viel voor hem in. De eerste poging van de Ajacieden op het doel was pas na een kwartier toen Neres schoot en Van de Beek het probeerde af te maken. Helaas schoot hij over het doel.

Het eerste doelpunt kwam van niemand minder dan Ronaldo. Hij kopte een hoekschop van Pjanic binnen. Het was nog even spannend of het doelpunt afgekeurd zou worden, omdat er geduwd zou zijn door Juventus. De VAR checkt het en wat bleek: De Ligt gaf Veltman een duw.

Gelijkmaker
Van de Beek maakte in de 35ste minuut de gelijkmaker. Wederom kwam de VAR in actie vanwege een mogelijke handsbal, maar ook hier werd het doelpunt goedgekeurd. De eerste helft begon moeilijk voor Ajax maar eindigde in 1-1.

In de tweede helft kreeg Ziyech in de 53ste een vrije schietkans op het doel maar raakte de keeper Szczesny. Ajax zette Juventus verder onder druk en kort daarna kreeg Van de Beek opnieuw een kans, maar het is weer Szczesny die de bal buiten het doel hield.

Kopbal
En toen kwam de kopbal van De Ligt: de hoekschop van Schöne belandde perfect op het hoofd van de verdediger. De harten van Ajacieden begonnen nog harder te kloppen. Nog twintig minuten op de klok.

Ajax bleef kansen creëren. Neres had nog een prachtige kans, maar raakte de bal slecht. Daarna leek Ziyech de 1-3 te maken, maar de VAR greep in vanwege buitenspel. Juventus smeekte nog om een penalty na een vermeende handsbal van Blind, maar nee. En Ronaldo maakte nog een lelijke overtreding op Veltman en kreeg slechts geel.

Beste vier van Europa
Het bleef tot het einde spannend maar Ajax flikte het: de Amsterdamse club staat in de halve finale van de Champions League.